راهنمای دوخت

آموزش گلدوزی با دست روی پارچه

آموزش گلدوزی با دست روی پارچه

نحوه دوخت با دست به روش ساده و آسان ، مرحله به مرحله و ایده هایی برای دوختن گل رز زیبا و شیک روی لباس و مانتو را بیاموزید و با روش صحیح گلدوزی با دست آشنا شوید.

گلدوزی دستی یکی از هنرهای جالب و کاربردی است که کاربردهای زیادی دارد و با یادگیری آن می توانید لباس های مختلف را بدوزید و از این طریق زیبایی و جذابیت بیشتری به لباس و مانتو خود ببخشید. در این مقاله نحوه گلدوزی با دست را یاد می گیرید که بسیار ساده است. این روش می تواند شروع خوبی برای شما باشد و با یادگیری آن می توانید دوختن طرح های دیگر را شروع کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا آموزش گلدوزی با دست روی پارچه را به صورت گام به گام فرابگیرید.

برای آموزش نقاشی روی پارچه کلیک کنید.

آموزش گلدوزی با دست روی پارچه

گلدوزی با دست یکی از مواردی است که باید برای مراقبت و انجام آن به اندازه کافی تمرین کنید تا نتیجه را دلپذیر و ایده آل کنید. اولین قدم برای شروع گلدوزی دستی و هر نوع دوخت یا آثار هنری تهیه تجهیزات لازم است که هر کدام به راحتی آماده می شوند. این ابزارها عبارتند از: پارچه مناسب ، نخ در رنگهای زیبا ، سوزن برای دست دوزی ، قیچی و کارگاه گلدوزی آیا با تهیه آنها می توانید کار را شروع کنید.

 

آموزش گلدوزی ساده با دست روی پارچه

آموزش گلدوزی ساده با دست روی پارچه

انواع گلدوزی

انواع مختلفی از گلدوزی وجود دارد که در فرهنگ ها و کشورهای مختلف مورد استقبال قرار می گیرد. نمونه هایی از این گلدوزی ها عبارتند از:

1. شماره‌دوزی (دوخت متقاطع)

این نوع دوخت که یکی از انواع گلدوزی است به دوخت متقاطع نیز معروف است. در این نوع گلدوزی می توانید از طرح های مختلف و زیبایی که در بازار عرضه می شود خرید کنید و با استفاده از نخ های رنگی و دوخت های متقابل ، کل طرح خود را پر کرده و شماره گلدوزی خود را تکمیل کنید. این نوع گلدوزی بسیار ساده و بدون درد است.

2. گلدوزی ردورک

در این نوع گلدوزی که در آمریکا رواج دارد بیشتر از نخ قرمز استفاده می شود و طرح ها معمولاً روی پارچه های سفید کار می شود.

3. گلدوزی شمعدانی

در این نوع گلدوزی از پارچه و نخ سفید استفاده می شود. کل طرح با استفاده از تعداد زیادی بخیه گره تکمیل می شود.

 

4. گلدوزی با استفاده از نخ پشمی تابیده

این نوع گلدوزی می تواند طرح ها را بسیار برجسته و زنده نشان دهد. در واقع ، در این نوع گلدوزی فقط از نخ های پشمی و بیشتر از دوخت زنجیر استفاده می شود.

 

5. گلدوزی طرح های مشکی

در این نوع گلدوزی که ریشه اسپانیایی دارد از پارچه سفید و نخ های مشکی استفاده می شود.

 

6. ساشیکو دوزی

این نوع گلدوزی بومی ژاپن است. طرح های آن بسیار ساده است و با دوخت آبشار سوزن دوزی می شود. در این نوع گلدوزی می توان طرح های بسیار زیبایی ایجاد کرد.

 

7. گلدوزی آراسن

در این نوع گلدوزی ، طرح ها روی پارچه های ابریشمی و پشمی کار می شود. رنگ های زیبا در این گلدوزی چشم نواز است.

 

آموزش گلدوزی برجسته با دست

آموزش گلدوزی برجسته با دست

وسایل گلدوزی با دست

برای شروع گلدوزی در خانه ، به لوازم جانبی زیر نیاز دارید:

 

کارگاه گلدوزی

این دستگاه یک حلقه دو قسمتی است. پارچه ای را که می خواهید بدوزید بین دو حلقه این کارگاه قرار داده و محکم می کنید. این کار پارچه را صاف و محکم نگه می دارد و گلدوزی را راحت تر می کند. کارگاه های گلدوزی از پلاستیک و چوب ساخته شده است. کارگاه های پلاستیک و چوبی هیچ تفاوتی با هم ندارند و با هر کدام می توانید کارهای گلدوزی خود را انجام دهید. اما اگر می خواهید کار گلدوزی شده خود را به نمایش بگذارید یا آن را به دیوار آویزان کنید ، استفاده از کارگاه های چوبی گلدوزی بیشتری به طرح می بخشد.

 

قیچی

هنگام گلدوزی ، اغلب باید از نخ جدید استفاده کنید و باید نخ قدیمی را برش دهید. بنابراین ، شما به یک قیچی کوچک و تیز نیاز دارید.

 

پارچه

پارچه های نخی ضخیم ، کتان یا کرباس برای گلدوزی عالی هستند. به طور خاص ، پارچه های کرباس قدرت خوبی برای کارهای گلدوزی دارند.

 

نخ گل دوزی

نخ های گلدوزی ارزان هستند و در رنگ های متنوعی وجود دارند. البته متداول ترین نخ گلدوزی DMC است که از کیفیت خوبی برخوردار است.

 

سوزن گلدوزی

برای گلدوزی باید از سوزن های مخصوص استفاده کنید. این سوزن ها دارای چشم های بزرگتری نسبت به سوزن های دیگر هستند و می توانید انواع نخ ها را از آنها عبور دهید.

 

مداد نقاشی

با استفاده از مدادهای نقاشی محلول در آب یا ابزارهای طراحی می توانید طرح های خود را روی پارچه موردنظر بدوزید و بکشید. هنگام شستن پارچه با آب سرد بعد از گلدوزی ، از مدادهایی استفاده کنید که الگوی شما را کاملاً پاک می کند.

 

آموزش گلدوزی فانتزی

آموزش گلدوزی فانتزی

 

نحوه استفاده از کارگاه گلدوزی

کارگاه های گلدوزی در طرح های مختلف تولید می شوند. اما نوع گرد رایج تر است. این دستگاه را می توانید از خرازی ها تهیه کنید.

پارچه گلدوزی خود را بزرگتر از قطر کارگاه خود ببرید. سپس پیچ کارگاه را باز کرده و دو قسمت کارگاه را جدا کنید. پارچه را روی حلقه کوچکتر قرار دهید. سپس ، با کمک حلقه بزرگتر ، پارچه را محکم در جای خود نگه دارید. حالا پیچ کارگاه را محکم کنید. به این ترتیب ، پارچه محکم و یکدست روی کارگاه قرار می گیرد.

همه چیز در مورد نخ و سوزن

اندازه سوزن را با توجه به طرح و ضخامت نخ انتخاب کنید. هرگز نخ گلدوزی را خم نکنید. وقتی نخ را از سوزن عبور می دهید ، انتهای نخ را ببندید تا در حین کار نخ محکم روی پارچه بماند. هر زمان که طرح را با نخ مورد نظر خود کامل کردید ، پس از سفت شدن انتهای نخ ، قیچی های اضافی را ببرید تا کار شما تمیز بماند. هرگز بیش از یک سانتیمتر از انتهای نخ را ترک نکنید. نخ های گلدوزی معمولاً چند نخ و بیشتر شش نخ هستند. اگر می خواهید بخشی از گلدوزی خود را ظریف تر کنید ، باید نخ ها را جدا کنید.

 

انواع دوخت گلدوزی

در این قسمت از آموزش گلدوزی با دست روی پارچه انواع دوخت‌ و کوک های مورد نیاز برای گلدوزی آموزش داده می شود:

1. دوخت شلال ساده

این نوع دوخت مانند یک دوخت ساده روی یک بخیه معمولی است. بسته به طرح گلدوزی شما می توانید قلاب ها را بلند یا کوتاه کنید. برای ایجاد این نوع بخیه ، فقط سوزن را از زیر پارچه بیرون بیاورید و سوزن را در حدود نیم اینچ (یا هر اندازه که نیاز دارید) داخل پارچه قرار دهید.

2. دوخت چپ و راست

در این دوخت ابتدا نخ را از زیر پارچه بیرون بیاورید. به یاد داشته باشید که انتهای دیگر نخ را ببندید. حالا نخ را در حدود نیم سانتی متر (یا بیشتر ، به صورت اختیاری) به سمت راست وارد کنید. سپس ، درست زیر پارچه ، سوزن را به جلو فشار دهید و آن را از پارچه بیرون بیاورید. این بار به جای فرو بردن سوزن در پارچه از راست ، به چپ بپیچید و سوزن را از زیر بخیه قبلی (سوراخ جلوی آن) زیر پارچه عبور دهید. این روش دوخت را ادامه دهید تا یک ردیف از دوخت شما آماده شود. بعد از دوخت ، وقتی زیر پارچه را نگاه می کنید ، خواهید دید که کار بسیار تمیز و عالی است.

3. دوخت زنجیره ای

دوخت های زنجیره ای دوخت بسیار زیبا و یکی از پرکاربردترین دوخت ها در طرح های گلدوزی است. این نوع دوخت معمولاً زمانی استفاده می شود که طرح گلدوزی کمی پیچیده تر شده باشد. مانند شبنم روی برگ درختان ، نوک درختان ، گلها و امثال آن. می توانید بخیه زنجیره ای را بزرگ کنید. اما کوچک بسیار زیبا تر و جذاب تر است. برای انجام این دوخت ، ابتدا سوزن را از زیر پارچه بیرون آورده و نخ را به صورت حلقه برش دهید. این حلقه را با نوک انگشت خود نگه دارید و سوزن را دوباره در آن فرو کنید. به این ترتیب ، یک مهره زنجیره ای بافته می شود. این کار را تا زمان کامل شدن زنجیره خود تکرار کنید.

4. دوخت گره فرانسوی

گره فرانسوی یک دوخت تزئینی جالب است که برای پر کردن طرح هایی مانند گل استفاده می شود. می توانید از اندازه این گره ها به اندازه دلخواه کوچک یا بزرگ استفاده کنید. برای برخی از گره ها می توانید از نخ های شش تار و برای برخی دیگر از نخ هایی که رشته های کمتری دارند استفاده کنید.

برای انجام این دوخت ، سر سوزن را از زیر پارچه بیرون آورده و چند نخ دور آن بپیچید. سپس نوک انگشتان خود را روی نخ های پیچ خورده قرار دهید و سوزن را کاملاً بیرون بکشید و در جایی نزدیک نقطه شروع در طرف دیگر پارچه قرار دهید. هرچه نخ ضخیم تر و تعداد پیچ ​​های پیچ خورده بیشتر باشد ، گره فرانسوی شما بزرگتر است.

5. دوخت کوک دوزی

این نوع دوخت برای پر کردن طرح شاخه های درخت ، ساقه گل و هر طرح مشابه بسیار عالی است. دوخت ساقه‌دوزی تقریباً مانند دوخت چپ و راست است ، با این تفاوت که به جای اینکه سوزن را داخل سوراخ زیر بخیه قبلی قرار دهید ، باید آن را به راست یا چپ کوک بخیه بزنید. اگر نخ را به سمت راست کوک می دوزید ، این کار را تا انتها از یک طرف انجام دهید. برای تمرین این نوع دوخت ، ابتدا باید این کار را به صورت مستقیم انجام دهید. هنگامی که کاملاً در آن مهارت پیدا کردید ، می توانید این دوخت را به خوبی روی خطوط منحنی نیز اعمال کنید.

6. دوخت ساتن دوزی

گلدوزی ساتن یا توپر دوزی بهترین دوخت برای پر کردن قسمت های خالی طرح های گلدوزی است. برای پر کردن برگ و گلبرگ می توانید از این نوع دوخت استفاده کنید. این نوع دوخت شبیه دوخت آبشار است و البته همه خطوط دوخت در کنار هم قرار گرفته اند. برای دوخت ، ابتدا سوزن را در یک طرف طرح خود بیرون بیاورید و سوزن را در طرف دیگر طرح ، درست در مقابل نقطه ای که سوزن را برداشته اید ، وارد پارچه کنید. این کار را آنقدر تکرار کنید تا کاملا داخل طرح باشد.

7. دوخت تک زنجیره ای

این نوع دوخت مانند دوخت زنجیره ای است؛ اما فقط یک حلقه زنجیر دارد و به زنجیرهای دیگر متصل نیست. این نوع دوخت برای دوخت گل یا چند گلبرگ مناسب است. برای این نوع دوخت از روش دوخت زنجیره ای استفاده کنید. اما فقط یک زنجیر بدوزید. سپس سوزن را از طریق مرکز حلقه به دیواره حلقه وارد کنید تا از باز شدن آن جلوگیری شود.

8. دوخت تک‌دانه

این نوع دوخت دقیقاً مانند دوخت آبشار است. اما به جای اینکه پشت سر هم به یکدیگر نگاه کنند ، به اشکال دیگری مانند گلبرگ گل یا برگ پراکنده دوخته می شوند.

9. دوخت دندان‌موشی

این نوع دوخت برای پارچه های ضخیم مخصوصاً گلدوزی نمدی مناسب است. در این دوخت ابتدا سوزن را از سمت چپ و زیر پارچه بیرون آورده و نخ را کمی شل کرده و با دست بگیرید. سپس سوزن را از بالا و داخل حلقه وارد پارچه کرده و به همان ترتیب نقطه شروع بدوزید. این کار را چندین بار تکرار کنید تا دوخت شما کامل شود. می توانید از این نوع دوخت برای لبه پارچه ها استفاده کنید تا کار شما تمیز بماند و نخ های لبه پارچه تراشیده نشوند. در گلدوزی نیز می توانید از این نوع دوخت برای پر کردن طرح ها مانند گلبرگ استفاده کنید.

منبع: tinyurl.com , b2n.ir , v.ht

از این که با ما همراه بودید از شما سپاس گزاریم، خوشحال می شویم تجربیات خود را در زمینه آموزش گلدوزی با دست روی پارچه با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *